Osteopathie

Wat is osteopathie?

De osteopathie is een wetenschap waarbij gebruik gemaakt wordt van manuele technieken om een bewegingsverlies van om het even welk weefsel te behandelen.

We streven naar preventie en behandeling van functionele stoornissen die geheel of gedeeltelijk oorzaak zijn van aan het licht gebrachte disfuncties van de mobiliteit.

 

 

Chinese voetreflexologie

Wat is Chinese voetreflexologie?

Reflexologie is een bio-energetische therapie waarbij de voeten behandeld worden via reflexzonetechnieken.

De patiënt wordt gezien als één geheel. Er wordt vooral gewerkt aan de oorzaak van de klacht. Hierbij worden de energetische principes gerespecteerd. Dit is de basis van de TCG (traditionele Chinese geneeskunde).

 

 

Auriculo Medicinae

Wat is auriculotherapie?

(ooracupunctuur en auriculo medicinae)
Auriculotherapie is de westerse vorm van reflex-ooracupunctuur. Ooracupunctuur wordt onderverdeeld in auriculotherapie en auriculomédecine.

De therapie stimuleert bepaalde delen van de oorschelp (auricula). Zo worden er reflexen opgewekt die ziektes en pijn gunstig kunnen beïnvloeden.
Dit komt doordat het oor talrijke koppelingen heeft met het centraal zenuwstelsel (microsystemen).

Elk lichaamsdeel, elk orgaan, elke functie heeft een overeenkomstige reflexzone in de oorschelp.

 

 

EFT

Wat is EFT?

EFT is een op meridianen gebaseerde psychotherapievorm (Meridian Based Therapy (MBT), ook wel Meridiaan Energie Psychologie of Energie Psychologie genoemd.

EFT is een nieuwe manier om van je klachten af te komen, een soort emotionele acupressuur die voor 85% werkt bij trauma'’s en fobieën. Je ontspant de emotie en de emotie lost op.

 

 

Shonishin

Wat is Shonishin?

Shonishin is een Japanse energetische behandeling speciaal voor baby's en kinderen.
Tijdens de behandeling wordt er speciaal materiaal gebruikt om zachtjes te strijken, te drukken of te tikken over de oppervlakte van de huid.
De instrumenten stimuleren verschillende gebieden en voelen aangenaam aan bij het kind.

 

 

Hartcoherentie

Wat is Hartcoherentie?

Volgens Dokter Luciano Bernardi van de universiteit van Pavia vormen de autonome ritmen van het lichaam de basis van onze fysiologie.
Het ritme van de ademhaling, de variatie van het hartritme, het stijgen en dalen van de bloeddruk, de bloedstroom van en naar de hersenen.
Een goed evenwicht tussen die bioritmen is de eerste indicatie voor een goede gezondheid.


 

Bachbloesemtherapie

Wat is Bachbloesemtherapie?

De bloesemtherapie is een ondersteunende therapie, ontwikkeld door Dokter Edward Bach.
De therapie is gebaseerd dat bepaalde bloesems een harmoniserende en positieve kracht bevatten en werkzaam zijn op het energetisch niveau.


 

Emoconie

Wat is Emoconie?

Emoconie is een hoogenergetische correctieve heelmethode voor de behandeling van negatieve emoties met planten. Het zet je op weg naar positiviteit.