Wat is EFT?

EFT is een op meridianen gebaseerde psychotherapievorm (Meridian Based Therapy (MBT), ook wel Meridiaan Energie Psychologie of Energie Psychologie genoemd.

EFT is een nieuwe manier om van je klachten af te komen, een soort emotionele acupressuur die voor 85% werkt bij trauma'’s en fobieën. Je ontspant de emotie en de emotie lost op.

EFT maakt gebruik van de meridianen als koppeling tussen lichaam en geest.
Elke sterk geladen herinnering of angst wordt gezien als storing in het meridiaanstelsel. De eindpunten van de meridianen worden beklopt om de verstoring weer te ontstoren. Dit wordt gecombineerd met het zeggen van een acceptatiezinnetje.

Hoe werkt EFT?

Het is een desensitisatiemethode. Het helpt hetgeen we doorheen de jaren emotioneel hebben opgestapeld los te maken.
Het begint met een ervaring (stimulus) waaraan je een gevoel koppelt. Het is de herinnering of het beeld van die negatieve ervaring die je steeds opnieuw dat gevoel doen krijgen.
Het is dat gevoel wat ons voortdurend slecht doet voelen. Of dit, bewust of onbewust gebeurt, je blijft met een slecht gevoel zitten.
Eft probeert het gevoel op te lossen, waardoor je een andere kijk krijgt op je ervaring.

Welke klachten komen in aanmerking voor EFT?

Trauma's. (voorbeeld: is je dierbare al lang overleden en kom je maar niet over je verdriet heen? Kom je niet over een gebroken relatie heen? Kom je niet over de scheiding van je ouders heen?…

Iets niet kunnen loslaten.

Fobieën (claustrofobie, hoogtevrees, rij angst, spinnen, laddervrees, watervrees…).

Na zwangerschapstrauma, trauma na zwaar auto-ongeval...

Werkt praten niet? EFT helpt!

Resultaat na EFT

De emotionele lading of spanning van beladen of gespannen emoties of herinneringen (=desensitisatie) worden afgehaald.

Je voelt de lading, de pijn, de angst, het verdriet niet meer na de behandeling. Je kunt het loslaten en vergeten. EFT is bevrijding!